Mindfulness bij stress workshops en trainingen

Tuinhof Vitaal biedt mindfulness bij stress workshops en trainingen aan:

1) Introductieworkshop Mindfulness 
2) Basistraining Mindfulness in groep 
3) Basistraining Mindfulness individueel

Mindfulness is bewust aandacht geven aan ieder moment
Mindfulness is bewust leven in het ‘hier en nu’. Leven vanuit een nieuwsgierige en vriendelijke houding. Deze houding en vaardigheid krijg je onder de knie door het doen van aandachtsoefeningen. Juist bij stress ben je geneigd het overzicht te verliezen en veel energie kwijt te raken door inadequate reacties.
Door Mindfulness leer je anders om te gaan met stressvolle situaties waardoor je bewuster keuzes kunt maken. Je ontwikkelt een veerkracht en flexibiliteit die je houvast geven in een hectische maatschappij.
Zo ontstaat er ruimte voor meer energie en meer plezier.

1 Introductieworkshop Mindfulness bj stress
Wil je ervaren wat Mindfulness voor je kan betekenen? Schrijf je dan in voor de introductieworkshop.
In deze workshop van 2,5 uur maak je op een praktische manier kennis met de basisprincipes van Mindfulness en met Ida Tuinhof als trainer. Ook krijg je informatie over de Basistraining Mindfulness.

2 Basistraining Mindfulness bij stress
De Basistraining Mindfulness bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en is een effectieve manier om je Mindfulness eigen te maken. De groep bestaat uit 4 tot 8 deelnemers.

Elke bijeenkomst heeft een andere focus op het gebied van aandacht. We doen een meditatie en koppelen die aan wat je dagelijks tegenkomt. Thema’s die aan bod komen zijn: automatische piloot, omgaan met obstakels, stress, communicatie en zelfzorg.
Iedere week krijg je oefeningen mee om thuis te doen en toe te passen in je dagelijkse leven. Het trainingsmateriaal bestaat uit een werkboek en MP3 audiobestanden met oefeningen.

Samen met andere deelnemers te oefenen en reflecteren op je ervaringen is een toegevoegde waarde in het proces van Mindfulness beoefening.

3 Basistraining Mindfulness bij stress individueel
De individuele Basistraining Miindfulness bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur per week. Inhoudelijk is de training hetzelfde als de Basistraining in een groep. Wel kunnen we in een individueel traject samen kijken wat je wensen en behoeften zijn en daarop aansluiten. Als je fysiek niet in staat bent om naar de praktijk te komen, behoort een training aan huis ook tot de mogelijkheden.

Interesse in een Basistraining Mindfulness?
Neem contact met me op voor een kennismakingsgesprek. Hierin kijken we of er specifieke wensen zijn en of die kunnen worden ingepast in de training. Na afloop van de training is er voor elke deelnemer gelegenheid voor een individueel evaluatiegesprek.

Alle trainingen vinden plaats op een sfeervolle locatie in de binnenstad van Leiden.
Praktijk Jan van Hout
Jan van Houtkade 42
2311 PE Leiden