Mindfulness bij stress

Tuinhof Vitaal biedt de “Mindfulness training bij Stress’ alleen individueel aan.

Mindfulness is bewust aandacht geven aan ieder moment
Mindfulness is bewust leven in het ‘hier en nu’. Leven vanuit een nieuwsgierige en vriendelijke houding. Deze houding en vaardigheid krijg je onder de knie door het doen van aandachtoefeningen. Juist bij stress ben je geneigd het overzicht te verliezen en veel energie kwijt te raken door inadequate reacties.
Door Mindfulness leer je anders om te gaan met stressvolle situaties waardoor je bewuster keuzes kunt maken. Je ontwikkelt een veerkracht en flexibiliteit die je houvast geven in een hectische maatschappij.
Zo ontstaat er ruimte voor meer energie en meer plezier.

Elke bijeenkomst heeft een andere focus op het gebied van aandacht. Thema’s die aan bod komen zijn: automatische piloot, omgaan met obstakels, stress, communicatie en zelfzorg. We doen een in elke bijeenkomst één of twee meditatie oefeningen en koppelen die aan wat je dagelijks tegenkomt.

Iedere week krijg je oefeningen mee om thuis te doen en toe te passen in je dagelijkse leven bijvoorbeeld in je werk. Het trainingsmateriaal bestaat uit een werkboek en MP3 audiobestanden met oefeningen

Mindfulness training bij stress individueel
De individuele Basistraining Mindfulness bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur per week. Elke bijeenkomst heeft een andere focus op het gebied van aandacht. We doen een meditatie en koppelen die aan wat je dagelijks tegenkomt. Thema’s die aan bod komen zijn: automatische piloot, omgaan met obstakels, stress, communicatie en zelfzorg.
Iedere week krijg je oefeningen mee om thuis te doen en toe te passen in je dagelijkse leven. Het trainingsmateriaal bestaat uit een werkboek en MP3 audiobestanden met oefeningen. Inhoudelijk is de training hetzelfde als de mindfulness groepstraining. Wel kunnen we in een individueel traject samen kijken wat je wensen en behoeften zijn en daarop aansluiten. Als je fysiek niet in staat bent om naar de praktijk te komen, behoort een training aan huis ook tot de mogelijkheden.

Interesse in een een individuele training?
Neem contact met me op voor een kennismakingsgesprek. Hierin kijken we of er specifieke wensen zijn en of die kunnen worden ingepast in de training.

De individuele training vindt plaats in de sfeervolle Yoga-Loft te Leiderdorp
Yoga-Loft
Zijlbaan 42
2352 BN Leiderdorp

Voor mindfulness trainingen in de zorg bied ik in-company workshops en trainingen
Zie website Mindful Werken in de Zorg