Mindfulness bij stress

Tuinhof Vitaal biedt individuele mindfulness trainingen aan

Mindfulness is bewust aandacht geven aan ieder moment
Mindfulness is bewust leven in het ‘hier en nu’. Leven vanuit een nieuwsgierige en vriendelijke houding. Deze houding en vaardigheid krijg je onder de knie door het doen van aandachtsoefeningen. Juist bij stress ben je geneigd het overzicht te verliezen en veel energie kwijt te raken door inadequate reacties.
Door Mindfulness leer je anders om te gaan met stressvolle situaties waardoor je bewuster keuzes kunt maken. Je ontwikkelt een veerkracht en flexibiliteit die je houvast geven in een hectische maatschappij.
Zo ontstaat er ruimte voor meer energie en meer plezier.

Mindfulness training bij stress individueel
De individuele Basistraining Mindfulness bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur per week. Elke bijeenkomst heeft een andere focus op het gebied van aandacht. We doen een meditatie en koppelen die aan wat je dagelijks tegenkomt. Thema’s die aan bod komen zijn: automatische piloot, omgaan met obstakels, stress, communicatie en zelfzorg.
Iedere week krijg je oefeningen mee om thuis te doen en toe te passen in je dagelijkse leven. Het trainingsmateriaal bestaat uit een werkboek en MP3 audiobestanden met oefeningen. Inhoudelijk is de training hetzelfde als de mindfulness groepstraining. Wel kunnen we in een individueel traject samen kijken wat je wensen en behoeften zijn en daarop aansluiten. Als je fysiek niet in staat bent om naar de praktijk te komen, behoort een training aan huis ook tot de mogelijkheden.

Interesse in een een individuele training?
Neem contact met me op voor een kennismakingsgesprek. Hierin kijken we of er specifieke wensen zijn en of die kunnen worden ingepast in de training. Na afloop van de training is er voor elke deelnemer gelegenheid voor een individueel evaluatiegesprek.

De training vindt plaats in de sfeervolle Yoga-Loft te Leiderdorp
Yoga-Loft
Zijlbaan 42
2352 BN Leiderdorp