Stiltedagen / Meditatie – Thema avonden

Tuinhof Vitaal organiseert maandelijks op vrijdag een meditatieavond en in de zomer 2x een zaterdagochtend stilte meditatie op het strand.

Deze activiteiten zijn bedoeld voor mensen die ervaring hebben met Mindfulness en/of meditatie. Ze dragen bij tot verdieping van je meditatie beoefening.

Meditatie op vrijdagavond 1x per maand

Sluit je (werk)week af en ga met ontspanning je weekend in.
Tijd: 20:00 – 21:30/45 uur.
We beoefenen Vipassana (inzichtmeditatie), Metta (liefdevolle vriendelijkheid) en meditaties met thema Zelfcompassie. Iedereen is welkom. Heb je geen ervaring met meditatie? Dan is deze avond een mooie kennismaking met meditatie.

Data 2024
Vrijdagavond: 24-05; 21-06; 19-07; 20 -09; 18-10; 15-11; 13-12
Tijd: 20:00 – 21:30/45 uur
Locatie: Yoga-Loft, Zijlbaan 42 te Leiderdorp (Je kan ook online meedoen)
Kosten: 16 Euro

Stiltedag/ochtend

Een stilteochtend is van 9.00 – 13.00 uur, een stiltedag van 9.30 – 15.00 uur.
We beginnen de ochtend of dag met een geleide meditatie of een tekst over stilte. Daarna wisselen verschillende soorten meditatie elkaar af: zitmeditatie, loopmeditatie en bewegen met aandacht.

Luisteren naar je eigen stilte
Als het stil is om je heen kun je dichter bij jezelf komen. Of je nu wandelt in de natuur of in stilte bij elkaar bent. In stilte kun je loskomen van je automatische piloot en aanwezig te zijn met wat zich aandient.
Dit kunnen momenten zijn van rust en ontspanning maar ook van het ervaren van weerstand en obstakels. De uitnodiging is steeds weer open te blijven luisteren naar datgene wat zich aandient en het vanuit een vriendelijke en compassievolle houding te verwelkomen. ‘Stilte verlicht je levenspad. Door niet te spreken, zie je duidelijker’ – Mahatma Gandhi

Stilte meditatie op het strand – ’s ochtends vroeg

In stilte mediteren op het strand. ’s Ochtends vroeg van 7:00 – 8:30 uur.
Ervaar in stilte –  met al je zintuigen – de natuur: de zee (lucht), de wind, de vogels, het zand, de ruimte, het weer. We doen yoga-oefeningen en loop- en zitmeditatie. De ochtend meditatie sluiten we af met in stilte drinken van een kopje thee /koffie.

Data: Zaterdagochtend 8 juni, 6 juli, 31 augustus.
Locatie: Verzamelen Parkeerplaats De Noordduinen, Noordduinseweg 3, 2221 BL Katwijk aan Zee
Kosten: parkeerkosten (1,80/ uur). We proberen zoveel mogelijk met elkaar mee te rijden.