Mindfulness bij pijn – Breathworks; verzacht je pijn met adem en compassie

Tuinhof Vitaal biedt individuele ‘Mindfulness bij Pijn’ trainingen aan.

Mindfulness bij Pijn – Breathworks

Pijn brengt vaak stress en spanning met zich mee. Breathworks is een Mindfulnesstraining waarin je leert anders om te gaan met chronische pijn of ziekte.
Je ontwikkelt vaardigheden die helpen om de stress te verminderen en de pijn te verzachten. Comfort en zelfzorg staan centraal in de ‘Mindfulness bij Pijn’ training. De oefeningen zijn afgestemd op ieders individuele belastbaarheid.
De individuele Breathworks Training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur per week.
Mocht je niet in de gelegenheid zijn om naar mijn locatie te komen, dan geef ik de begeleiding bij je thuis.

Beathworks is ontwikkeld door Vidyamala Burch vanuit haar eigen ervaringen met het leren leven
met ernstige chronische pijn en beperkingen.

Vidyamala:  ‘vecht niet langer tegen je lichamelijke pijn of beperking, dit kan juist de toegang zijn tot mildheid en compassie.’

In de Breathworks training leer je met aandacht contact te maken met de beweging van de adem in je hele lichaam. En hoe de adembeweging als een massage je lichaam kan ontspannen en verzachten, ook de pijnlijke gebieden.  Je zult merken dat je hierdoor in (weer) staat bent om naast pijn ook prettige gewaarwordingen in je lichaam te ervaren.  Ook leer je hoe door zelfcompassie je relatie met de pijn te veranderen. Ook besteden we aandacht aan je activiteiten en dagritme. Door een (beter) passend dagritme te ontwikkelen doorbreek je de cirkel van over- en onderbelasting. Zo houd je meer energie over voor de dingen die voor jou echt belangrijk zijn. Je ervaart meer grip op je eigen leven en vitaliteit.

De training bestaat uit aandachtig bewegen, aandachtig ademen en korte meditaties.
Zelfzorg en comfort staan centraal. Dit betekent dat je oefeningen doet in een houding die voor jou comfortabel voelt. Of je nu ligt, zit of staat of de houdingen afwisselt.
Bij elke bijeenkomst is er een deel theorie en doen we praktische oefeningen. Ook bespreken we hoe het thuis is gegaan met oefenen. Als trainingsmateriaal krijg je een werkboek en MP3 audiobestanden met oefeningen.

Interesse in een Breathworks training?
Neem contact met me op voor een kennismakingsgesprek. Hierin kijken we of er specifieke wensen zijn en of die kunnen worden ingepast in de training. Na afloop van de training is er gelegenheid voor een individueel evaluatiegesprek.

De training vindt plaats in de sfeervolle Yoga-Loft te Leiderdorp
Yoga-Loft
Zijlbaan 42
2352 BN Leiderdorp