Ida Tuinhof

Wie ben ik?
Mijn naam is Ida Tuinhof, 59 jaar en eigenaar van Tuinhof Vitaal. Ik woon en werk in Leiden.
Als Mindfulness-, Breathworks-, Compassietrainer en als Pilatesdocent help ik mensen om anders om te gaan met stress en pijn. Mijn achtergrond als Cesar- en fysiotherapeut en Adviseur Arbeid & Gezondheid spelen daarbij ook een belangrijke rol.

Vitaliteit 
Vitaliteit staat voor mij voor fysieke, mentale en emotionele veerkracht, bezieling en werkplezier. Mindfulness en Pilates hebben mij persoonlijk veel gebracht op het gebied van bewustwording en vitaliteit.
Die positieve ervaringen geef ik ook graag door aan andere mensen. Dat doe ik door mindfulness, breahtworks en compassietrainingen en mindful Pilates lessen te geven. Maar ook door aspecten van Mindfulness en Compassie toe te passen in mijn werk als Adviseur Arbeid en Gezondheid. Ik zie Mindful werken als de basis voor gezond werken.

Doe ik zelf alles volgens de regels?
Nee. Ik betrap me er regelmatig op dat ik bijvoorbeeld toch weer te lang achter de computer zit en niet ‘mindful’ aan het werk ben. Maar ik heb inmiddels geleerd om me hier niet meer schuldig over te voelen en met compassie te kijken naar mijn ’onvolkomenheden’. En dat heeft weer een positief effect op mijn vitaliteit!

Samenwerking
Ik hou van samenwerken en uitwisselen. Zo is ook Mindful Werken in de Zorg ontstaan. Willem de Groote van Gezond Werk en ik hebben ‘Mindful Werken in de Zorg’ samen ontwikkeld in antwoord op een toenemende vraag vanuit de gezondheidszorg in bv. gezond om leren gaan met werkdruk en werk/privé balans. ‘Mindful Werken in de Zorg’ biedt mindfulness based workshops, nascholingen en trainingen speciaal voor zorgprofessionals. Vanaf 1 mei 2018 heeft Mieke Degenaar van Heelimperfect het stokje van Willem overgenomen in verband met zijn pensionering.