Ida Tuinhof

Wie ben ik?
Mijn naam is Ida Tuinhof, 63 jaar en eigenaar van Tuinhof Vitaal. Ik woon en werk in Leiden.
Als Mindfulness-, Breathworks-, Compassietrainer en als Pilatesdocent begeleid ik mensen het ontwikkelen van zowel mentale als fysieke veerkracht.  Mijn achtergrond als Cesar- en fysiotherapeut en Adviseur Arbeid & Gezondheid spelen daarbij ook een belangrijke rol.

Vitaliteit 
Vitaliteit staat voor mij voor fysieke, mentale en emotionele veerkracht, bezieling en werkplezier. Mindfulness en Pilates hebben mij persoonlijk veel gebracht op het gebied van bewustwording en vitaliteit.
Die positieve ervaringen geef ik ook graag door aan andere mensen. Dat doe ik door mindfulness- breathworks- en compassietrainingen en mindful Pilates lessen te geven. Maar ook door aspecten van Mindfulness en Compassie toe te passen in mijn werk als Adviseur Arbeid en Gezondheid. Ik zie Mindful werken als de basis voor gezond werken.

Doe ik zelf alles volgens de regels?
Nee. Ik betrap me er regelmatig op dat ik bijvoorbeeld toch weer te lang achter de computer zit en niet ‘mindful’ aan het werk ben. Maar ik heb inmiddels geleerd om me hier niet meer schuldig over te voelen en met compassie te kijken naar mijn ’onvolkomenheden’. En dat heeft weer een positief effect op mijn vitaliteit!

Mindful Werken in de Zorg
Een onderdeel van mijn werk is het geven van mindfulness based workshops, scholingen en trainingen aan kraamverzorgenden, verloskundigen en verpleegkundigen/zorgprofessionals.
In het aanbod van Mindful Werken in de Zorg staat het ‘zorgen voor jezelf’ in de hectiek van de dag centraal. Het toepassen van mindfulness is hierbij het uitgangspunt. Omgaan met werk/privé balans, werkdruk/stress zijn thema’s die aanbod komen.
Meer informatie is te vinden op:  Mindful Werken in de Zorg