Mindfulness bij pijn – Breathworks; verzacht je pijn met adem en compassie

Tuinhof Vitaal biedt Mindfulness bij Pijn workshops en trainingen aan:

1) Mindfulness bij Pijn – Breathworks workshop
2) MInduflness bij Pijn – Breathworks Training in groep
3) Mindfulness bij Pijn – Breathworks Training individueel

Pijn brengt vaak stress en spanning met zich mee. Breathworks is een Mindfulnesstraining die je leert anders om te gaan met chronische pijn of ziekte.
Je ontwikkelt vaardigheden die helpen om de stress te verminderen en de pijn te verzachten.
Comfort en zelfzorg staan centraal in de ‘Mindfulness bij Pijn’ training. De oefeningen zijn afgestemd op ieders individuele belastbaarheid.

1 Introductie workshop Mindfulness bij Pijn – Breathworks
Vind je het prettig om eerst een workshop te volgen in Breathworks? In deze workshop maak je in 2,5 uur kennis met de essentie van Breathworks. Ook krijg je informatie over de Breathworks Training en maak je kennis met Ida Tuinhof als trainer

2 MIndfulness bij Pijn – Breathworks Training groep
De Breathworks Training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en is bedoeld voor mensen met chronische pijn of ziekte. De groep bestaat uit 4 tot 8 deelnemers.

In de Breathworks training leer je met aandacht contact te maken met de beweging van de adem in je hele lichaam. En hoe de adembeweging als een massage je lichaam kan ontspannen en verzachten, ook de pijnlijke gebieden. Je zult merken dat je hierdoor in (weer) staat bent om naast pijn ook prettige gewaarwordingen in je lichaam te ervaren.
Ook besteden we aandacht aan je activiteiten en dagritme. Door een (beter) passend dagritme te ontwikkelen doorbreek je de cirkel van over- en onderbelasting. Zo hou je meer energie over voor de dingen die voor jou echt belangrijk zijn. Je ervaart meer grip op je eigen leven en vitaliteit.

De training bestaat uit aandachtig bewegen, aandachtig ademen en korte meditaties.
Zelfzorg en comfort staan centraal. Dit betekent dat je oefeningen doet in een houding die voor jou comfortabel voelt. Of je nu ligt, zit of staat of de houdingen afwisselt.
Bij elke bijeenkomst is er een deel theorie en doen we praktische oefeningen. Ook bespreken we hoe het thuis is gegaan met oefenen.Als trainingsmateriaal krijg je een werkboek en MP3 audiobestanden met oefeningen.

3 Mindfulness bij Pijn – Breathworks Training individueel
De individuele Breathworks Training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur per week. De inhoud van de training is in principe hetzelfde als van de groepstraining. Wel kunnen we in een individueel traject samen kijken wat je wensen en behoeften zijn en daarop aansluiten. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om naar mijn locatie te komen, dan geef ik de begeleiding bij je thuis.

Interesse in een Breathworks training?
Neem contact met me op voor een kennismakingsgesprek. Hierin kijken we of er specifieke wensen zijn en of die kunnen worden ingepast in de training. Na afloop van de training is er voor elke deelnemer gelegenheid voor een individueel evaluatiegesprek.

De workshops en trainingen vinden plaats op een sfeervolle locatie in de binnenstad van Leiden.
Praktijk Jan van Hout
Jan van Houtkade 42
2311 PE Leiden