Mindful Werken: werken met aandacht


Wilt u graag dat uw medewerker met aandacht werken en veerkrachtig omgaan met lastige situaties op het werk?
Zoals spanningen met collega’s, veeleisende klanten of een hoge werkdruk?
Dan is de Basistraining Mindful Werken zeer geschikt.

Wat is Mindful Werken?

Mindfulness is een vaardigheid die iedereen in zich heeft en verder kan ontwikkelen. Mindful Werken is het toepassen van Mindfulness op de werkplek. Mindfulness helpt medewerkers om hun werk met aandacht te doen. De concentratie verbetert, stress neemt af en er ontstaat meer ruimte voor werkplezier en creativiteit.

Tuinhof Vitaal biedt de volgende in-company trainingen aan:

1. Workshop Mindful Werken
2. Lunchpauze workshop ‘Op adem komen’
2) Basisraining Mindful Werken
3) Training Mindful Communiceren

1. Workshop Mindful Werken 2 uur

Wilt u uw medewerkers laten kennismaken met Mindful Werken? Dan is deze workshop van 2 uur een mooie introductie. Op basis van oefeningen en informatie krijgen de deelnemers inzicht in wat Mindfulness voor ieder persoonlijk kan betekenen in relatie tot het werk. Voorbeelden waar Mindfulness bij kan worden toegepast zijn het omgaan met werkdruk, stress, energiebalans, onderlinge samenwerking en werkprestaties. Na de workshop zijn de deelnemers in staat om een paar basisvaardigheden van Mindful Werken toe te passen.

2. Lunchpauze Workshop: ‘Op adem komen’ 20 min

Hoe houd je je energie gedurende de dag in balans? In deze korte mindful werken workshop ervaren uw medewerkers hoe ze met korte speelse oefeningen hun energie tijdens hun werk kunnen opladen.

3. Basistraining Mindful Werken in-company 8 x 2 uur

Deze mindful werken training is gebaseerd de 8-weekse Mindfulnesstraining van Jon Kabat Zinn met een focus op werk.

In 8 bijeenkomsten leren de deelnemers hun aandacht te trainen aan de hand van meditaties en Mindful bewegen. Ze krijgen gerichte opdrachten mee om toe te passen bij hun werk.
Door het trainen van de aandacht worden mensen zich bewust van hun gedrag in werksituaties. Het is daardoor makkelijker om vaste (belemmerende) gewoontes te veranderen. Zo ontstaat een continu proces van reflectie en bewust keuzes maken. Deelnemers leren hoe ze met Mindfulness werkstress kunnen voorkomen en hun vitaliteit kunnen verhogen. Ook slim pauzeren hoort hierbij zoals een adempauze nemen als oplaadmoment.

De groepsbijeenkomsten bieden een meerwaarde in ieders persoonlijk proces van Mindful Werken. Juist de (h)erkenning van patronen en valkuilen en het reflecteren op de ervaringen, dragen bij tot persoonlijke inzichten en veranderingen.

Tuinhof Vitaal helpt u om Mindful Werken te introduceren en implementeren in uw organisatie. Het ook mogelijk om de training Mindful Werken in frequentie en duur aan te passen, afhankelijk van de wensen en mogelijkheden binnen uw bedrijf.

3. Training Mindful Communiceren 4 x 2 uur

In deze training leren uw medewerkers communiceren op basis van Mindfulness.
Bij Mindful Communicatie spreekt men ook wel van ‘verbindende communicatie’. De training bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk.

Eerst leren de deelnemers de basisvaardigheden van Mindfulness. Hierna gaan we verder in op de toepasbaarheid van Mindfulness in communicatie. We bespreken hun persoonlijke ervaringen en oefenen met het toepassen van Mindful communiceren in de werksituatie.

Neem contact op voor de mogelijkheden in uw organisatie >>

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact met me op.

  Bedrijf (verplicht)

  Contactpersoon (verplicht)

  Uw Email (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Uw bericht

  Let op, u dient akkoord te gaan met de onderstaande privacy verklaring: