Mindful Pilates

Ida Tuinhof geeft wekelijks Mindful Pilates lessen in Leiden en Leiderdorp.

CORONA MAATREGELEN
We werken volgens de RIVM richtlijnen covid-19 . De zaal is 80m2. en wordt goed geventileerd met frisse buitenlucht. Max aantal deelnemers bij Mindful Pilates is 9. Alle deelnemers zijn op de hoogte van het COVID-19 protocol. Elke nieuwe deelnemer ontvangt het protocol
Bij een lockdown vinden de lessen online plaats op de vaste lestijden en je ontvangt lessen op video die je op je eigen tijd kunt doen.

Naar de agenda

Bewegen met aandacht
Wil je met aandacht en ontspanning werken aan krachtig en lenig lichaam? Heb je fysieke klachten en wil je je spierconditie op een gezonde manier verbeteren onder deskundige begeleiding?
Dan is de Mindful Pilates les geschikt voor jou.

Een betere lichaamshouding
Met Pilates werk je aan een betere lichaamshouding, meer lichaamsbewustzijn en een kalme geest.
Dit bereik je door het versterken van de spieren in je krachtcentrum, het gebied rondom je bekken. Daarnaast stretch met aandacht je spieren wat zorgt voor een betere souplesse. Het vraagt concentratie en focus om de oefeningen op de juiste manier en toch vloeiend uit te voeren. Hierdoor zal ook je spiercoördinatie verbeteren en komt je geest tot rust.

Mindful Pilates
Docent Ida Tuinhof is gecertificeerd Mindfulnesstrainer en dit klinkt door in haar Pilateslessen. Zo zijn er in elke les een aantal korte reflectie reflectiemomenten. Dit helpt om beter te voelen wat er in je lichaam gebeurt en wat je fysiek aankunt. Het mooie van Mindful Pilates is dat de intensiteit van de oefeningen goed kan worden afgestemd op jouw mogelijkheden. In de lessen neemt Ida Tuinhof ook haar ervaringen als Cesar- en fysiotherapeut mee.

Persoonlijke aandacht
Nog nooit gedaan of juist vergevorderd? Je bent van harte welkom bij de lessen van Tuinhof Vitaal.
We oefenen in een groep met maximaal 8 deelnemers waarin ieder op zijn eigen niveau de oefeningen uitvoert. Door de kleine groep is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding.

Locatie lessen: Yoga-Loft Leiderdorp  m.u.v. de les op maandag

Lestijden 

Maandag
10:00 – 11:00  buiten op het grote grasveld in het Bosje van Bosman / Vogelwijk
Vanaf 1 september zijn de lessen van 17-18 uur in de zaal van de Speeltuinvereniging ‘Vogelenwijk’
Dinsdag

18:15 – 19:15          
19:30 – 20:30
20:45 – 21:45
Woensdag
09:00 – 10:00
10:15 – 11:15
17:00 – 18:00
Vrijdag
08:45 – 09:45
10:00 – 11:00

Proefles volgen kan altijd.

Vakanties en Feestdagen 2020/2021 (geen les)
Zomervakantie: 4 weken in periode 17 juli – 30 augustus 2021